Tagek

Utolsó kommentek

  • kzoltana: :D Korábban úgy tudtuk, Schmitt Pál köztársasági elnök eg... (2012.03.31. 22:11) Schmitt Pál Bukása
  • One China: Szia. Semmi bajom a neveddel, s Tibet függetlenségével se ... (2009.05.21. 20:13) Free Tibet!
  • Utolsó 20

Feedek

2009.01.06. 21:00 FreeTibet

Össztűz az államfőre

Bizony várható volt, hogy a köztársasági elnök úr újévi köszöntője nem arat osztatlan sikert a kormánypárt és csatlósai körében. Ki is kelt miatta Gyurcsány Ferenc a Kálmán Olgánál tett baráti látogatása során. (Ahol különben kiderül, hogy az országnak van egy jó költségvetése, valamint az is, hogy a miniszterelnökünk nem akkora szerencsétlen, mint Herényi Károly; nem mondja azt, olyan volt a helyzet amilyen, amikor az ország állapotáról fagatják a vállság érkeztekor, hanem rezzenéstelenül löki az egészen másról szóló sódert.)

Sólyom László persze nem csak újévkor köszöntött, hanem a Reakciós interjú után  most nyilatkozott a HetiVálasznak is. Az újévi üzenetben is előfordult "A válság ugyanis már súlyosan legyengült állapotban találta az országot." Fideszes szófordulat után most sikerült elsütni egy újabbat, miszerint ".... a válságból való kilábaláshoz erős, egyértelmű felhatalmazással rendelkező kormányra van szükség, ...". (Az ilyen feltűnően hasonló sablonszövegekre igazán ügyelhetne, mert különben az interjú teljesen rendben volt.)

Ráadásul a jó hangulatot fokozandó, az év első munkanapján kapásból nem írta alá a távoltartásról szóló törvényt, ami ki is verte a biztosítékot szociálliberális körökben.  A törvényt egy SZDSZ-es keménycsapat kezdeményezte, akövetkező hősökkel: Sándor Klára, Magyar Bálint, Kóka János, Gusztos Péter, Hankó Faragó Miklós és Geberle Erzsébet.

Ezek az emberek valamiért mindent szabályozni akarnak, biztosan azért, mert olyan nagy liberálisok... a visszavonás lehetőségét sikerült is rögtön párhuzamba állítani a gyűlöletbeszéd-törvény kálváriájával; nem mintha annak is bármi köze lenne a liberalizmushoz, vagy a szólásszabadsághoz. Lusta vagyok most utánamenni, de rengeteg helyen leírták, hogy mennyire nem lenne szabad az ilyen dolgokat szabályozni.

Gyurcsány Ferenc blogjában reagál a normakontrollra küldésre, illetve harcol; a korábbi népszabós interjú gondolatainak foltatásaként mostmár egyenesen konzervatív fundamentalizmusról beszél. Csak tudnám mi lesz, ha majd nem ők lesznek kormányon; akkor mekkora fundamentalizmust kapnak! Készül a szerepre no'.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp gyurcsány szdsz sólyom lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://freetibet.blog.hu/api/trackback/id/tr391091699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása