Tagek

Utolsó kommentek

  • kzoltana: :D Korábban úgy tudtuk, Schmitt Pál köztársasági elnök eg... (2012.03.31. 22:11) Schmitt Pál Bukása
  • One China: Szia. Semmi bajom a neveddel, s Tibet függetlenségével se ... (2009.05.21. 20:13) Free Tibet!
  • Utolsó 20

Feedek

2014.12.04. 02:56 FreeTibet

Mi lehet a háttérben

Arról még nem írt senki a hazánk az Egyesült Államoknál való reflektorfénybe kerülése kapcsán, hogy mi van ha ez is az Orbán-Simicska háború része.

Ezt persze azonnal meg is cáfolnám, hogy magam sem gondolom így, és inkább tartom valószínűnek hogy az Ukrán konfliktus kapcsán fontos lett Amerikának a térség és szeretné ha a szövetségi rendszeren belül egység lenne, valamint érdekszféra megatrásában nyilván az is fontos, hogy orosz cégek és orosz pénzek ne todjanak gőzerővel nyomulni a kelet-európai országokban és ezért osztanak most minket.

Szintén az elmélet ellen szól, hogy a kitiltási botrány kapcsán pont Vida Ildikó került kompromittált helyzetbe, aki köztudottan Simicska Lajos embere a NAV-nál. Viszont ez még akár vállalható áldozatnak is tűnik, hogyha maga Orbán a célpont és John McCain szenátor legutóbbi felszólalásában és közleményében is a rendszer (aka. NER) mellett annak első számú vezetőjét, Orbán Viktort ekézi, ami messze durvább ilyen nyíltan kimondva, mint annak a hat embernek a titkos kitiltása.

Szóval a elméletem azokon a lábakon áll, hogy Simicskának érdekében állhat Orbán diszkreditálása, köztudottan rühelli az oroszokat, és mint fő háttérmágusnak, biztos vagyok benne, hogy minden eszköz a rendelkezésére áll ahhoz, hogy egy-két bogarat elültessen a megfelelő amerikai fülekben.

Aztán persze megint arra jutok, hogy ez mégsem lehet, mert az érdekeltségébe tartozó médiumok azért továbbra is kitartóan a Fidesz és a kormány propagandáját tolják, illetve ha a rendszer bukna ő is bukna vele. Modjuk azzal a gondolatkísérlettel el lehet játszani, hogyha csak Orbán bukna, akkor az utána kialalkuló káoszban mégiscsak a Simicska lenne az, akinél megvan a pénz, paripa, fegyver a királycsináláshoz és elegendő információ mások befeketítéséhez (lásd pl. tüntetésszervezők HírTv-s vegzálása).

Bármi is lesz, most, hogy az USA így kiosztott minket (Putyin pedig a gazdasági nyomásra reagálva elkezdett visszavonulót fújni), érdekes idők elé nézünk.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán usa magyarország kitiltás simicska

A bejegyzés trackback címe:

https://freetibet.blog.hu/api/trackback/id/tr816955939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása