Tagek

Utolsó kommentek

  • kzoltana: :D Korábban úgy tudtuk, Schmitt Pál köztársasági elnök eg... (2012.03.31. 22:11) Schmitt Pál Bukása
  • One China: Szia. Semmi bajom a neveddel, s Tibet függetlenségével se ... (2009.05.21. 20:13) Free Tibet!
  • Utolsó 20

Feedek

2018.04.11. 21:15 FreeTibet

Fidesz 2018 = Jobbik 2014 előtt

Bár a google keresési találatok alapján nem most hangzott el először, viszont nekem tegnap szúrt szemet Orbán választások utáni helyzetértékelésében, hogy azt mondja, a kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia, és nem az “európai egyesült államok” mellett.

Nos én ezt korábban Balczó Zoltán Jobbikos, jelenleg EP képviselőtől hallottam sokszor és hangsúlyosan ezt, miközben a szólam tökéletes összhangban áll Oroszország aktuális érdekeivel, mert a széttagolt és egymással konfliktusban álló európai uniós nemzetek megléte számára előnyösebb, mint egy egységes nagyhatalom a kontinensen.

Fogalmam sincs, hogy a Jobbik mennyire fog visszafordulni Vona távozása után a szittya keleti sztyepék felé, viszont ha úgy vesszük Oroszországnak ma kb. 4/5-ös többsége van a magyar parlamentben.

Egyébként számomra tök furcsa, hogy ez a Nyugat vs. Oroszország topic mennyire alacsony lángon volt tartva a választás hajrájában az ellenzék részéről, a korrupciós ügyek felhánytorgatása és a költségvetési pénzek elherdálásának és a felelőtlen egymásra ígérgetés helyett, miközben ez egy olyan törésvonal, amiben simán a Nyugat felé billen a mérleg.

Ettől persze Orbánnak esze ágában sincs kilépni az EU-ból, ő simán csak a status quo-ban és az EU-s pénzek jelenlegi rendszerben való szétosztásában érdekelt, szóval aki ilyet feltételez, az nagyon naiv ember szerintem. Orbán sokkal dörzsöltebb ennél, és szerintem is hintapolitikázik, bár hogy ő manipulálná Putyint és nem fordítva ,azt azért nehezen tudom elképzelni.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz eu oroszország jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://freetibet.blog.hu/api/trackback/id/tr2213827232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása